• schilderij 02a.jpg
  • schilderij 06.jpg
  • schilderij 06bis.jpg
  • schilderij 7.jpg
  • schilderij 8.jpg
  • schilderij 9.jpg
  • schilderij 17.jpg
  • schilderij_swing.jpg

Ringen - goud

 

Goud is van nature uit geel.Om wit goud te bekomen legeert men het goud met palladium. 
De bekomen legering is echter geel-grijs.Hoewel sommigen deze kleur verkiezen worden de wit gouden juwelen meestal behandeld met een afwerkingslaag van rhodium. 
Dit rhodiumbad geeft de wit gouden juwelen hun extreme witte kleur. 
Bij slijtage kan de ring terug geel-grijs worden, dit kan altijd verholpen worden door de ring opnieuw te  rhodieren. 

Waarom wordt wit-goud geel ?

Omdat de legering bestaat uit 75 % zuiver geel goud. 
Daardoor is een witgouden legering niet zuiver wit, maar een klein beetje gelig-grijs.
De legering moet voldoen aan de Europese wetgeving inzake Nikkelallergie. 
Vroeger werd er nikkel gebruikt in witgoud maar nu is dit verboden. 
Roodgoud ( roze )
Roodgoud ontstaat door de toevoeging van koper.
 
Karaatgehalte AU
24 karaat goud = 999 deeltjes op 1000 zijn goud.
18 karaaat = 750 deeltjes op 1000 zijn goud. 
14 karaat = 585 deeltjes op 1000 zijn goud.
 
 

FAIRTRADE GOUD

 

 fairtrade

Vanaf dit najaar is het als juweelontwerper mogelijk om met Fairtrade Fairmined goud te werken : het label dat een eerlijke, veilige en milieuvriendelijke wijze van goudwinning garandeert.

Indien u als klant opteert voor dit “eerlijke goud” kan Nancy Aillery Jewelrydesign uw persoonlijke creatie met dit Fairtrade - Fairmined goud, smeden.

Met het nieuwe Fairtrade goud bent u altijd 100% zeker van de afkomst van uw goud. Het goud is Fairtrade, Fairmined en afkomstig uit Zuid-Amerika, waarbij de mijnwerkers een eerlijke prijs krijgen voor het goud en waarbij het milieu gespaard blijft van giftige stoffen zoals kwik door de ecologische winning.

Indien deze mogelijkheid veel bijval kent kan ik zelfs een Fairtrade Fairmined goud licentie aanvragen bij Max Havelaar, waardoor de juwelen ook de Fairtrade Fairmined goudstempel krijgen.

Fairtrade & Fairmined gecertificeerd goud is afkomstig van organisaties van artisanale en kleinschalige mijnwerkers (ASM) die voldoen aan de Fairtrade & Fairmined goudstandaard. Dit houdt in dat het goud op een verantwoorde manier ontgonnen werd en dat de mijnwerkers een Fairtrade-minimumprijs en -premie gekregen hebben. Deze ondersteunen de sociale, ecologische en economische ontwikkeling binnen de mijnwerkersgemeenschappen. De term Fairtrade & Fairmined erkent het partnerschap tussen FLO (Fairtrade Labelling Organizations) en ARM (Alliance for Responsible Mining) die gezamenlijk instaan voor het gecertificeerde goud.Voordat een product verkocht mag worden met het Fairtrade label, moeten alle schakels in de handelsketen gecertificeerd zijn. Importeurs, fabrikanten van half-fabrikaten en distributeurs worden gecontroleerd en gecertificeerd door FLO-CERT. Dit is een onafhankelijk internationaal certificeringsbedrijf, dat de certificering van bedrijven in meer dan 70 landen verzorgd. Certificering door FLO-CERT garandeert consumenten van gecertificeerde Fairtrade producten dat zij bijdragen aan de sociaal-economische ontwikkeling van mensen door hun aankopen.Hou er wel rekening mee dat dit goud aanzienlijk duurder is.

 

GROEN GOUD

 

Steeds meer en meer, eist een nieuwe generatie van sociaal bewuste consumenten, een groener alternatief.

Groen goud(dat wil zeggen, schoon, groen, kringloop, eco-vriendelijk en zelfs ethisch)is eveneens een optie : door uw oud goud te recycleren en er nieuwe juwelen van te maken.

Oud en ongewenst goud laat de AARDE IN ZIJN WAARDE.

 

Jewelry & Paintings - Toefelhoek 1 - 2531 Vremde - Belgium - +3234556650

Copyright © 2014. All Rights Reserved.